Bericht

Lintjes voor bewoners uit Oost

Geplaatst op 27 april 2024, 00:00 uur
Illustration

Fieke Ververgaert en Ab de Gooijer uit Utrecht Oost hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun maatschappelijke inzet. Fieke en Ab staan op de foto op de voorste rij, respectievelijk de tweede en vijfde van links.

Ab de Gooijer
Ab de Gooijer heeft in Nederlands-Indië gediend tussen 1946 en 1950. Hij is in 1949 gewond geraakt en heeft in 2020 het Gewondeninsigne van het Ministerie van Defensie ontvangen. Tevens heeft hij voor zijn tijd in Nederlands-Indië het Ereteken voor Orde en Veiligheid en het Draaginsigne Veteranen ontvangen.

Hierna ontplooide hij diverse vrijwillige activiteiten. Zo was hij van 1966-1999 penningmeester van de stichting De Kikvors Scouting in Utrecht. Van 1972-2001 was hij penningmeester van stichting De Werf; een samenwerkingsverband van drie waterscoutgroepen.

Daarnaast heeft hij sinds de jaren ’80 vrijwilligerswerk verricht bij de Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk in Utrecht. Hij heeft dit 38 jaar lang gedaan, zelfs tot op zeer hoge leeftijd (94 jaar!). 

Fieke Ververgaert
Fieke Ververgaert heeft zich een groot deel van haar carrière ingezet voor voldoende en goed bewegingsonderwijs en lichamelijke opvoeding.

Vanaf 2016 was zij bestuurslid bij Stichting Podium Oost met de portefeuille culturele programmering. Podium Oost is in 2013 door een enthousiaste groep vrijwilligers opgericht om het, door de gemeente opgeheven, buurthuis nieuw bestaansrecht te geven. Inmiddels kent Podium Oost een bruisend bestaan: wekelijks komen er honderden wijkbewoners bij elkaar voor uiteenlopende activiteiten.

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Deel dit: